top of page

Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta

Montse Junyent. Ed.Proteus/ Ed. Leqtor

 

 

En Jan, un nen d'onze anys, explica als seus companys de classe l'experiència viscuda a l'estiu i tot el que ha après d'economia arran d'aquesta experiència.

Comença l'estiu i en Jan, el seu pare i uns amics posen en marxa un xiringuito a la platja.

Entre ells hi ha diferències de criteri respecte a com s'ha de gestionar el negoci.

 

La visió tradicional del model capitalista (buscar el benefici propi a través de la competència) es confronta amb una nova visió, l'Economia del bé comú (buscar la contribució al bé comú a través de la cooperació), que en Jan anirà descobrint guiat pel seu pare.

Els personatges:

Jan

Té onze anys i comença primer d'ESO en una nova escola. Fill únic de pares separats. El seu pare és arquitecte, i ha decidit muntar un xiringuito a la platja durant l'estiu; hi vendran begudes i també prepararan menjars. En Jan està molt il·lusionat amb el projecte! Sap divertir-se a l'hora de l'esbarjo però també s'hi posa de valent quan toca treballar. El que més li agrada és anar amb bicicleta, jugar a la platja i tenir llargues converses amb el seu pare asseguts a la sorra sota la llum de la lluna i amb una canya de pescar al davant. És espavilat, amb ganes d'aprendre de tot el que fa i aquest estiu ha après un munt de coses sobre economia... i sobre ètica.

Àlex

És l'amic d'en Jan. Es retroben cada any a l'estiu, al poble. Li agrada molt el futbol, anar amb bicicleta, menjar gelats i passar el dia sencer a la platja. S'estima molt el seu amic Jan, tant que de vegades li sap greu que ell prefereixi jugar o fer alguna cosa amb altres nens. El seu pare és economista i soci del pare d'en Jan en el negoci del xiringuito.

Carola

Té nou anys, en fa dos que va venir a Catalunya amb els seus pares des de Colòmbia. El seu pare treballa al xiringuito dels pares d'en Jan i l'Àlex. Ella l'acompanya molts dies i s'hi entreté amb l'Àlex i en Jan. Li agrada jugar a escacs i és molt bona fent manualitats. També li agrada jugar a futbol, però això els seus amics no ho descobriran fins a final d'estiu!
El conte Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta està inspirat en el model de l'Economia del bé comú.


 

Contacta'ns

Montse Junyent


Email: info@educarxtransformar.com

També ens trobaràs a

  • w-facebook
  • w-linkedin
  • Google Clean
  • YouTube Clean
  • Twitter Clean
Col·laborem amb

© Educar x transformar 2013

bottom of page