top of page

Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç? 

Montse Junyent  Ed.Comanegra

 

 

Una família de castors comença una cursa desbocada per construir llorigueres i fer més i més alt el dic que manté el seu toll, per acumular allò que més els agrada: arrels de gerd.

Tants excessos tindran conseqüències. Les arrels de gerd s'acabaran, i el cabal del riu s’emportarà les llorigueres. La família de castors haurà d'aprendre la lliçó, adaptar-se a la nova situació i reconstruir el seu hàbitat.

 

Una història que, entre línies, ens parla d'especulació, bombolles immobiliàries, hipoteques i desnonaments.

Els personatges:

Gunk

El pare.
És un castor gros, fort i treballador. Sempre fa allò que creu que és millor per a la seva família, però no és massa bo expressant emocions. Té un parlar sec i gairebé sempre arrufa una cella i..., parlant de celles..., quan alguna cosa se li posa entre cella i cella no para fins aconseguir-la.

 

 

Candas

La mare.

Té un cor tan gran com els seus braços, que, quan s'obren, poden acaronar els seus tres fills alhora. Sempre porta un somriure dibuixat a la cara. Silenciosa, la seva mirada és tan tendra com les paraules més dolces. Lluitadora, s'estima els seus i farà el que calgui per redreçar la difícil situació a què es veuran abocats.

 

El fill gran.

Li agrada recitar poemes i cantar. Per a ell, la vida és una aventura que s'ha de viure amb alegria, sempre troba la part divertida i positiva a tot el que fa i li passa. Amic dels seus amics, li agrada jugar amb les llúdrigues a les aigües cristal·lines del toll. Fidel als seus, quan ha de donar un cop de mà és el primer a posar-s'hi.
 

Yanc

Roni i Gineta

Els dos fills petits.
Menuts i riallers. Aprenen allò que veuen fer als seus pares i al seu germà, a qui segueixen sempre allà on va.
 


 

René

Llúdriga que s'instal·la al toll dels castors. Sempre pendent de la seva estimada Dimara, és una mica espantadissa i no té mai un no per a ningú.
 


 

Llúdriga, parella d'en René. Té el pelatge lluent i els ulls grans. Li agrada estirar-se panxa enlaire a la riba, escoltar els ocells i estar-se amb la Candas, a qui s'estima molt.
 


 

Dimara

Les il·lustracions d'aquests divertits personatges i totes les del conte han estat creades per Pep Boatella.

Contacta'ns

Montse Junyent


Email: info@educarxtransformar.com

També ens trobaràs a

  • w-facebook
  • w-linkedin
  • Google Clean
  • YouTube Clean
  • Twitter Clean
Col·laborem amb

© Educar x transformar 2013

bottom of page