top of page

Els llibres

DncdAMgX0AAi7Rq.jpg-large.jpeg
Esto no va a cambiar solo. Alegato de urgencia por una economía más humana.
Ed. Comanegra
Aquí estem, en l'únic planeta habitable que tenim a l'abast, durant el període interglacial més apte per al desenvolupament del nostre benestar, però alguna cosa ha col·lapsat (no funciona) i la majoria sembla avançar en aquesta fugida cap endavant tan pròpia de l'ésser humà. És el joc del capitalisme desbocat (anem de bombolla en bombolla i malbarato perquè em toca), i què pot fer una sola persona en un lloc així? Això és: excusa al canto i donem ales a l'explotació desmesurada.
 
Hi ha marge per construir una alternativa que valgui la pena, un espai més habitable? Atrevim-nos a cridar que sí: que som a temps. Així i tot, això no canviarà tot sol. Som-hi! Aquest és un llibre d'introducció al que hem anomenat nova economia, sense més pretensió que la d'obrir una finestra de reflexió i oferir una panoràmica a les alternatives econòmiques que ja existeixen i que ens semblen més inspiradores.

 

​​

Din i Neret. El meu primer llibre d'economia
Ed. Combel
Aprèn, amb el Din i la Neret, que cada cosa té un preu, que el caixer automàtic no dóna diners si abans no n'hem portat al banc, i juga a pagar i a estalviar.

 

​​

Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta
Ed. Proteus / Ed. Leqtor

 

En Jan, un nen d'onze anys, explica als seus companys de classe l'experiència viscuda a l'estiu i tot el que ha après d'economia arran d'aquesta experiència. Comença l'estiu i en Jan, el seu pare i uns amics posen en marxa un xiringuito a la platja. Entre ells hi ha diferències de criteri respecte a com s'ha de gestionar el negoci.

La visió tradicional del model capitalista (buscar el benefici propi a través de la competència) es confronta amb una nova visió, l'Economia del bé comú (buscar la contribució al bé comú a través de la cooperació), que en Jan anirà descobrint guiat pel seu pare.

Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

 

Ed. Comanegra

 

Una família de castors comença una cursa desbocada per construir llorigueres i fer més i més alt el dic que manté el seu toll, per acumular allò que més els agrada: arrels de gerd.

Tants excessos tindran conseqüències. Les arrels de gerd s'acabaran, i el cabal del riu s’emportarà les llorigueres. La família de castors haurà d'aprendre la lliçó, adaptar-se a la nova situació i reconstruir el seu hàbitat.

En projecte

 

Nous projectes que ja estem preparant. Estigueu al cas!

  • Canvi climàtic: què és i com ens afecta.

Contacta'ns

Montse Junyent


Email: info@educarxtransformar.com

També ens trobaràs a

  • w-facebook
  • w-linkedin
  • Google Clean
  • YouTube Clean
  • Twitter Clean
Col·laborem amb

© Educar x transformar 2013

bottom of page